Magnoliasta, peruspaidasta ja ahneudesta uusiin projekteihin

Uhosin toukokuun alussa, että vauhdikkaasti käynnistynyt Magnolia-villatakkiprojektini olisi päätelty ja blokattu Helatorstaihin mennessä. Varmaan jo arvasittekin, että niin ei ihan käynyt. Syytettäköön neuletranssin aiheuttamaa hetkellistä suuruudenhulluutta. Mutta alaresorissa mennään jo!

_080
Magnoliaani en siis pääse teille vielä esittelemään, mutta jotain muuta kuitenkin. Nimittäin huhtikuussa valmistunutta Peruspaitaa jokaiselle, jonka tein Jonna Hietalan Kerällä-kirjan ohjeesta.

_078
_079
Peruspaita jokaiselle -ohje on helppo ja neuletyö nopeatekoinen suuren puikkokoon ansiosta. Käytin paitaan lankavarastoista löytyneet Alize Bordumin -pellavasekoitelangat, 4 rullaa, kaksinkertaisena neulottuna. Ja puikkoina tämän kevään suurta suosikkiani: vitosen pyöröpuikkoa. Ohjeesta poikkesin lisäämällä kaula-aukon ympärille lopussa kaksi kierrosta oikeaa ja yhden nurjaa.

_077
Peruspaidassa pidin eniten rennon suuresta kaula-aukosta ja nopeatekoisuudesta. Niinkin paljon, että olen sivumennen käynnistänyt jo KAKSI uutta projektia samalla ohjeella.

_076
Peruspaita nro 2 sai alkunsa bussimatkalla Jyväskylän Titityy-lankakauppaan, eli ajalla ENNEN Magnoliaa.

_075
Ja Peruspaita-ohjetta varioiva keltainen tweed-villatakki, jonka aloitin heikkona hetkenä KESKEN Magnolia-projektini. Syytän tästä salasuhteesta täysin uusia, Eiran langat -liikkeen -50% alesta löytämiäni viehkoja lankoja ja Magnolian pitkän suoran aiheuttamaa puudutusta. Kaipasin vaihtelua. Keltainen tweed piti minua suloisessa otteessaan muutaman illan, kunnes päätin, että nyt sai riittää hetken huuma! Niinpä palasin kiltisti takaisin Magnolian tuttuun syliin. Joskin alaresorin jälkeen ansaitsen ehkä hetkisen tweed-villatakin parissa, joohan? Toisaalta Eiran langoista pelastettu punainen tweed myös houkuttaisi uusiin seikkailuihin…

Advertisements

4 kommenttia artikkeliin ”Magnoliasta, peruspaidasta ja ahneudesta uusiin projekteihin

  1. Heippa, mua toi ohje hämmentää tuo peruspaita jokaiselle siis, jos neulon ohjeen mukaan olisi silmukoita 27, kerroksella jo 304 kun pitäisi olla n. 122. ONko ohjeessa siis virhe.

  2. Moi Jessika! Mullakin hämmensi eka kokeilulla Peruspaita jokaiselle -ohje. Englanninkielisistä ohjeista tehdessäni olen tottunut siihen, että kun sanotaan ”Toista kolmatta ja neljättä kerrosta vielä 22 kertaa”, se tarkoittaa, että tuota kahden kierroksen paria toistetaan 22 kertaa. Jolloin paidasta tulisi aivan jättimäinen. Virheestä oppineena ymmärsin, että toistoista tulisi yhteensä 22 kierrosta, eli lisäyskierroksia siis käytännössä 11 kertaa tms. Kaikkinensa suosittelen lisäyksiä tehdessä laskemaan takakappaleen silmukat säännöllisesti (pelkkä takakappale, ei hihat) siihen asti, että silmuikoita on 65-66kpl. Sen jälkeen kaula-aukon lisäykset ja yhdistäminen.

  3. Paluuviite: Sydämeni sykkii keltaiselle tweedille | Well shit at least you tried

  4. Paluuviite: Taas se neuloo niitä | Well shit at least you tried

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s