Kolme kovinta /8 – Rakkautta&Anarkiaa 2014

Hengissä ollaan blogitauosta huolimatta! Syyskuu on mennyt vauhdikkaasti ja arkitohelluksen lisäksi vahvasti elokuvien äärellä. Rakkautta&Anarkiaa -elokuvafestivaali on Kirjamessujen lisäksi keskeisimpiä syitä, miksi pidän niin paljon syksyisestä Helsingistä.

IMG_2609

Koska elokuvat ovat olleet keskeisenä mielessä ja verkkokalvolla, on tämänkertainen Kolme kovinta -listaus omistetty Rakkautta&Anarkiaa -tarjonnalle. Tässä kolme elokuvaa, jotka jäivät tämän vuoden elokuvafestareilta eniten mieleen.

1. Hotell

Ruotsalainen elokuva kertoo keskiluokkaisesta naisesta, joka suuren elämäntrauman johdosta osallistuu ryhmäterapiaan ja päätyy neljän muun ryhmäläisen kanssa pakenemaan todellisuutta hotellihuoneisiin. Juoni kuulostaa vähän hassulta, mutta elokuva on todella verevä ja hienosti toteutettu. Vahvaa pääroolia näyttelee loistava Alicia Vikander, joka nousi kansainväliseen tietoisuuteen vuoden 2012 suurelokuvan Anna Kareninan Kittynä.  Kitty-roolissa Alicia oli suloinen, mutta Hotell-elokuvan jälkeen liityin välittömästi Vikanderin fanikuntaan.

2. Tracks

Tositapahtumiin perustuva tarina nuoresta naisesta, joka vaeltaa yksin koiransa ja neljän kamelin kanssa yli 3000 km läpi Australian aavikon. Visuaalisesti todella kaunis elokuva, erinomainen pääroolin näyttelijä Mia Wasikowska ja aina yhtä ihana, Girls-sarjan Adam, omalta nimeltään Adam Driver.

3. The Skeleton Twins

Kaksi entistä Saturday Night Live-koomikkoa näyttelevät elokuvassa, joka alkaa epäonnistuneesta itsemurhayrityksestä. Lopputulos voisi olla korni, mutta elokuva on kuitenkin alusta lähtien todella viihdyttävä ja antoisa. Kristen Wiig oli syy, että valitsin elokuvan, eikä hän tälläkään kertaa tuottanut pettymystä. Kristen, ollaanko kavereita?

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s