Kesäloman kynnyksellä

Viikon päästä alkaa vuoden paras kuukausi, kauan odotettu KESÄLOMA. Tavoitteena on nukkua paljon, nauraa ja nautiskella. Suorituslomailua karttavana pidän kesäsuunnitelmat minimissään. Poikkeus on lankaprojektien suhteen, niitä haalin antaumuksella sadepäiviin, automatkoihin ja muihin joutilaisiin hetkiin.

asetelma mansikat

Kun saan käsillä olevan kamerajalustan kuljetuspussin virkattua valmiiksi, suunnitelmissa on valita hurmaavasta Finstickat-kirjasta yksi yläosan neuleohje kesäksi. Eikä kysymyksessä ole mikä tahansa ohje vaan ensimmäinen RUOTSINKIELINEN, johon ajattelin tarttua. Olen tottunut lukemaan päivittäin ruotsinkielisiä blogeja, mutta saa nähdä riittääkö rahkeet ruotsinkielisiin neuleohjeisiin. Neuleohjeiden lukeminen kun tökkii vielä suomeksi ja englanniksikin.

lang sol villatakkilangat

Toinen kesäloman projekti on villatakki, jonka teen Lang yarnsin Sol -puuvillalangasta. Lanka on paksua, joten odotuksissa on saada villatakki valmiiksi nopeasti.

toppilangat

Kesän kolmas neuletyö on pitkä toppi, jonka teen Alize Bodrumin pellavalangasta.

Kesä on siis yläosien neulomisen aikaa! Niiden lisäksi haluan oppia loman aikana koukkuamaan. Tulevatko kaikki suunnitellut neuletyöt todella tehtyä heinäkuun aikana valmiiksi, se ei ole niin oleellista. Tärkeintä on päästä käsittelemään kauniita lankoja, nähdä kättensä jälki ja oppia matkalla jotain uutta. Ja nauttia ennen kaikkea kesästä.

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Kesäloman kynnyksellä

  1. Finstickat-kirjassa on niin ihania ohjeita, että itsekin oli pakko vain opetella neulomaan ruotsiksi. Toi pellavalanka näyttää aika houkuttelevalta. Itse en ole vielä pellavasta neulonut mitään. Nyt kesälläkin neulon vain villasta kahta takkia, ohutta ja paksua. Kiva blogi sulla!

    • Kiitos! Finstickat on kyllä niin visuaalisesti täydellinen neulontaohjekirja, toivottavasti sen kaltaisia ilmestyy pian lisää. Ensin mietin, että josko malttaisin odottaa, että Finstickat käännettäisiin suomeksi, mutta Kerä-lankakaupan omistaja vakuutteli, että ruotsinkielisen ohjeen lukeminen ei ole vaikeaa. Saa nähdä miten käy! Pellavalanka on itsellekin ensimmäinen, tarkoitus on neuloa toppi isoilla puikoilla, jotta siitä tulisi ilmava. Tuloksia blogin puolella ehkä jo viikon päästä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s