Koukussa

Vielä vuosi sitten en olisi uskonut tätä itsekään, mutta niin se virkkaus vei vaan mennessään. Ei se, ettäkö olisin yhtäkkiä kiintynyt pitsimäisiin virkkauspintoihin ja isoäidin neliöihin – ei toki, vieroksun niitä edelleen. Niiden sijaan virkkauksessa parasta on helppous ja jämäköistä materiaaleista tehdyt tasaiset pinnat.

Viime päivinä käsillä on ollut kolme koukkua ja kolme projektia:

keltainen pussukka

Koukku 2.25
Kahden villapaitaprojektin jälkeen halusin tehdä jotain todella helppoa ja tämä sopi siihen tavoitteeseen hyvin. Keltaisen pussukan idean sain Virkkuri2-kirjasta, joskin omani toteutin lopulta hieman isompana ja ilman pohjan kavennuksia. Niiden sijasta ompelin pohjaan taitokset, jolloin pussi pysyy pystyssä. Lankana käytin Cataniaa, väri 0208. Pussukka lähtee tänään äidilleni Pohjois-Suomeen. Olkoon se vaikka kesälahja.

reppu edesta lahelta

reppu edesta

reppu takaa

Koukku 3.5
Virkkuri2-kirjassa rakastuin ensimmäisenä reppuohjeeseen, mutta sen toteutus sai odottaa itseään kahdesta syystä: en osannut päättää repun värejä ja koko Helsinki näytti olevan tyhjillään Catania Grande -langoista. Väriyhdistelmiä miettiessäni päädyin lopulta varsin varmaan ratkaisuun, eli mustaan (Catania Grande, väri 3110). Musta reppu toimii aina ja se selässään ei tarvitse alleviivata, kenen ohjeella reppu on tehty. Tiesin, että käsialani on kireä, joten tein reppuun enemmän silmukoita kuin Mollan ohjeessa neuvottiin. Olkahihnat tein myös ohjeesta poiketen vanhasta nahkavyöstä. Vuorena käytin puuterin väristä pellavaa.

Catania Grande -lankoja etsiville tiedoksi, että niitä löytyy tällä hetkellä ainakin Itiksen Tikatasta.

lelukori

Koukku 7
Viimeisin virkkaustyöni oli lelukori koirille. Helppoa! Ja näyttipä tuo käyttäjilleen myös kelpaavan.

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Koukussa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s