Uusi yritys

Viime päivien blogihiljaisuudelle on punainen ja alpakkainen selitys: TEIN UUDEN VILLAPAIDAN! Keltanokan uhmakkuudella päätin olla lannistumatta edellisen tekeleeni aiheuttamasta draamankaaresta. Takaisin kehään vaan!

Punainen villapaita_kaula

Edellinen villapaitani jäi kooltaan liian pieneksi, mutta se ei ollut sattumaa. Oli selvää, että olin ryhtynyt työhön liian innokkaana ilman kunnollisia valmisteluja. Uuden villapaidan kohdalla päätin oppia virheestäni. Siihen tarvittiin mallipala, mittanauha, taskulaskin, lasi viiniä ja kaksi metriä hermoja (tein laskelmat tämän ohjeen mukaan). Halusin villapaidasta löysemmän kuin ohjeessa ja lankani oli ohut, mutta laskelmien lopputulos yllätti silti: niiden mukaan minun piti tehdä villapaita koossa 48! Hartioiden kohdalla siirryin vaivihkaa lukemaan ohjetta koossa 46. Lisäksi jätin tekemättä villapaitaan kahdeksan levennyskierrosta keskivartalon kohdalla, sillä halusi mallista suoran. Uhkarohkeaa!

Punainen villapaita_takaa

Punainen villapaita_lantio
Pitkäjänteisyys valmisteluissa ja siviilirohkeus ohjeen muokkauksessa palkittiin ja villapaidasta tuli juuri sopiva – ensimmäinen onnistunut yläosa käsityötarinassani!

Punainen villapaita_kokokuva

Kahden villapaidan ja tuhansien alpakkaisten silmukkojen jälkeen olen valmis tekemään jotain aivan muuta. Langoilla tietenkin, sillä minkä sitä lankarakkaudelleen voi. Mutta sitä ennen vähän mansikoita sunnuntai-iltapäivään!

Villapaidan ohje: Ravelry,  James by Amy Miller
Lanka: Drops Alpaca Mix (100% Alpakka), väri 5565

Advertisements

8 kommenttia artikkeliin ”Uusi yritys

    • Kiitos Hillanen! Paitoja en vähään aikaan uskalla tehdä, että eivät ala puuduttamaan, mutta onnistuminen antoi kyllä mielettömän buustin, tässähän pystyy melkein mihin vain! Saa nähdä milloin kosahtaa tuon itsevarmuuden kanssa hehe. Projektin opettavaisin anti olivat ehdottomasti pitkäjänteisyysharjoitukset. EI niitä valmisteluja selvästikään kannata jättää väliin. Note to self 🙂

    • Anteeksi kun vastaan kommenttiisi vasta nyt! Kiitos, kiva että pidät 🙂 Neuletyön valmistumisesta on jo tovin, mutta puikot olivat muistaakseni kolmoset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s