Nyöriä ja pellavaa

Piipahdus Tallinnassa oli oikein mukava ja käynti Karnaluks-käsityötukussa varsin tuottoisa. Mukaan tarttui suunniteltuja ostoksia ja muutama hetken mielijohde. Tänään esittelen teille yhden molemmista kategorioista.

rulla ja kangas
Musta nyöri kuului ehdottomasti suunniteltuihin ostoksiin, sitä tarvitsen tulevaa, Molla Millsin uudesta Virkkuri 2 -kirjasta löytämääni reppua varten. Suunnitelmissa oli kuitenkin ostaa nyöriä vain 1,6m, mutta toisin kävi. Minkäs teet, kun kassa sanoo, että valmiit vyyhdit pitää ostaa kokonaisena. Tuotteen vaihtaminen ei kahden Karnaluksissa vietetyn tunnin jälkeen tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Niinpä astelin hetkeä myöhemmin kaupasta ulos tyytyväisenä kassi täynnä käsityötarvikkeita, päällimmäisenä kymmenen kertaa enemmän mustaa nyöriä kuin ostoslistalla.

pannunalunen kesken

Ylimääräisten nyörimetrien käyttötapoja miettiessäni päätin aloittaa tekemällä pannunalusen. Koska suurimmat puikkoni olivat kokoa 8, tuli pannunalusesta tiivis ja sopivan paksu. Neuloin sen aina-oikein-silmukoilla. Nyöriä jäi edelleen runsaasti pannunalusen jälkeen, nähtäväksi jää, mitä muuta keksin sen varalta.

pannunalunen valmis

Mitä tulee pellavaan, se tarttui mukaan impulsiivisemmin keksiessäni, että tarvitsen sittenkin samaiseen reppuprojektiini kivan vuorikankaan kotoa löytyvien jämäpalojen sijaan. Tällä kertaa liiottelin määrässä aivan tietoisesti, sillä havittelin käyttäväni loput pellavasta pöytäliinana. Normaalisti keittiömme on verhoton ja pöytäliinaton. Tämä puuterisen vaalean roosan värinen ja ruttuinen pellavaliina tuokoon pientä vaihtelua tilaan.

poyta kokokuva

liina lähelta

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s