Puikoilla nyt

Kiireistä huolimatta puikot ovat pysyneet matkassa, vaikka toisinaan niihin on ehtinyt tarttua vain muutaman rivin ajaksi. Sellaisissa tilanteissa neuletyö tuo hetken hengähdyksen ja toimii kuin pikainen meditaatio. Tai tupakkatauko, jos on sillekseen. Kukin rentoutuu tavallaan.

Berliiniin nappasin mukaani Helsingin Kädentaitomessuilta ostamani alpakkalangat, joita en ole vielä esitellyt teille. Langat on merkkiä DROPS Alpaca Mix (100% alpakkaa), ja nimessä oleva mix viittaa lankojen elävään väriin. Jo lankojen ostohetkellä tiesin, mihin tulisin ne käyttämään, mikä on harvinaisempaa tällaiselle impulsio-ostajalle.

DSC01519

Ostin alpakkalangat nimittäin villapaitaa varten! Ohjeen villapaitaan löysin taannoin Ravelrystä, epäillen, tarttuisinko siihen koskaan. Kädentaitomessuilla koin nähtävästi jonkinlaisen itsevarmuuden puuskan, sillä ostin langat ja aloitin villapaidan neulomisen heti samana iltana. Ihan helposti homma ei tosin käynnistynyt, ohjeen alussa olevat puikko- ja mallitilkkumääritelmät lähtivät kuvaviesteinä ja ???-tekstin kera kaverilleni, jolla oli enemmän kokemusta englanninkielisten neuleohjeiden kanssa.

DSC01683

Näin jälkikäteen vähän naurattaa panikointini, ei aloitus niin vaikea oikeasti edes ollut. Ehkä aivoni menivät vain johonkin shokkiin. Nyt kun työ lähti käyntiin, sain kenties poistettua päässäni olleen tukoksen englanninkielisten ohjeiden ymmärtämiseen. Tai ehkä on parempi katsoa tilannetta uudelleen kun villapaita on kainalokohdassa. Tai viimeistään kun keskivartalo-osio tulisi yhdistää hihoihin… No ehkä niitä tulevia haasteita on parempi olla vielä tässä vaiheessa ajattelematta.

DSC01680

Mitä olen nyt uskaltanut ohjetta eteenpäin lukea, pitäisi villapaita olla suhteellisen helppotekoinen. Ensin tehdään vartalo-osa pyöröpuikoilla alhaalta ylöspäin, jätetään reiät hihoille ja neulotaan kaula-aukkoon asti. Sitten hihat neulotaan vastaavasti alhaalta ylöspäin, minkä jälkeen palat kiinnitetään yhteen ja villapaita on valmis. Siihen on kuitenkin vielä matkaa. Katsotaan miten käy!

DSC01677

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s