Tallinna & Karnaluks

IMG_2570

Heräsin viime lauantaina poikkeuksellisesti jo klo 7.00, silmät ristissä ja tukka pystyssä. Puoli tuntia myöhemmin istuin ratikassa kolmen muun yhtä pölmistyneen reissaajan kanssa, suunta oli  kohti Länsisatamaa ja Suomenlahden poikki Tallinnaa. Oli aika Viiniä&villasukkia Goes Karnaluks -ekskursion!

Ai mikä Karnaluks? Paikka on tuttu käsityöharrastajien keskuudessa, voisipa sitä sanoa jopa yhdenlaiseksi ”pyhiinvaelluskohteeksi”. Kysymys ei ole erityisen lumoavasta turistinähtävyydestä, vaan todella kattavasta ja edullisesta käsityötukusta. Siellä saa yllättävän helposti tuhlattua 2-3h ja kaikki käteiset rahansa (maksukortit eivät käy), tulipa rahaa lainattua vähän myös kaverilta. Se huvittava, pyörremyrskyn lailla iskevä inspiraation aalto kaikenlaiseen neulomiseen, virkkaamiseen, värjäämiseen ja ristipisto-tilkkutyö-koru-koristenauha-mitälie-pitsinnypläyshullutukseen. Petollista, mutta ah niin antoisaa!

DSC01259
Karnaluksen jälkeen matkaseurueemme tallusti läpi Tallinnan keskustan Kohvik Sesoon -ravintolaan syömään. Suosittelen kovasti! Ravintola oli sopivan rento hallimainen tila, ruoat herkulliset ja hinnat erinomaiset. Pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä paikka näytti olevan erittäin suosittu.

Päivä Tallinnassa oli todella mukava, paluumatkalla mietimme jo uutta reissua alkukesälle. Mistä tunnistaa Karnaluks-matkailijan Tallinnan laivalta? Siitä, että puikot heiluvat laivan anniskelualueellakin. Kuvassa jaetaan tietoa ja tukea, aiheena: miten opit lukemaan raglan-villatakin kryptisiä ohjeita?

DSC01273

Karnaluksista mukaani lähti mm. täydennyksiä puikko- ja koukkukokoelmiin. Valikoimat ovat erinomaiset ja hinnat ovat useimmiten puolet (tai vähemmän) Suomen hinnoista.

DSC01290

Myös lankoja lähti mukaan, aikaisemmin julistamastani lankalakosta huolimatta. Karnaluks kun oli mukana lakon ehdoissa ainoana poikkeustapauksena (=itsepetos on petoksista paras). Ostin villalankoja eri väreissä, ne käytän tämän kevään kirjoneuletöissä.

DSC01279

Neuletarvikkeiden lisäksi ostin vetoketjuja ja nauhoja tuleviin ompelukoneenkesytys-harjoituksiini. Joskin niiden harjoitusten käynnistymisessä voi viedä aikaa. Mikähän siinä on, että ompelukoneen nosto pöydälle tuntuu niin ylitsepääsemättömän työläältä projektilta? Ehkä huomenna…

DSC01286

Keltaiset pallonauhat on tarkoitus käyttää sohvatyynyjen reunoihin. Karnaluksin ahtaat ja loputtoman pitkät koristenauhahyllykäytävät vaativat paljon itsekuria. Ehkä kaupan Vain käteisellä -rajaus onkin tehty hillitsemään sekoilevia ja villiintyneitä käsityöturisteja? Kiitos siitä.

DSC01294

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s