Olisipa aina sunnuntai

Näin alkuviikon kiireiden keskellä on lohdullista ajatella hetki sunnuntaitunnelmia. Sunnuntaisin ihminen pääsee viikonpäivistä parhaiten lapsuuden rytmiin. Päivälle on vähiten odotuksia ja ohjelmaa, ja kelloa ei katsota. Elokuvien, tv-sarjojen, kirjansivujen, kokkailun ja askartelujen välissä voi ottaa tirsat ja päälle puetaan jotain, mikä ei kiristä. Sunnuntaisin ei muuteta maailmaa.

Elokuvista sunnuntaipäiville sopivat parhaiten ns. hyvän-mielen-elokuvat. Päivän draama-annokseksi riittää tieto lähestyvästä maanantaista (…ja toisinaan myös hutera olotila edellisen päivän juhlien jäljiltä). Hyvän-mielen-elokuvalla en tarkoita mitään Lassie palaa kotiin -meininkiä. Siihen riittää, että leffassa kuolee mahdollisimman vähän eläimiä ja lapsia, siinä on hyvä musiikki ja elokuva ei jää vaivaamaan mieltä.

Tässä pari vinkkiä sunnuntaileffa-kategoriaan! Molemmat ovat myös lisäyksiä vuoden 2013 hyvin leffojen listaan, vaikkakin toinen niistä saapui Suomen elokuvateattereihin vasta viime viikolla.

– Walter Mittyn ihmeellinen elämä (2013): elokuvassa päähenkilö (roolissa Ben Stiller) seikkailee ensin päiväunissaan ja lopulta elokuva-oikeasti. Taustalla kaino rakkaustarina. Kuulostaa hieman kornilta, mutta suosittelen lämpimästi! Yllättävä juoni ja erinomaiset musiikit, joista esimerkkinä alla oleva Jose Gonzalezin Stay Alive.


Her (2013): ainutlaatuinen tulevaisuuteen sijoittuva tarina miehestä, joka rakastuu tietokoneen käyttöjärjestelmään. Ohjaajana Spike Jonze, päärooleissa Joakim Phoenix, Amy Adams ja Scarlett Johansson (jälkimmäinen ääniroolissa) ja taustalla hyvin harkittu ja soljuva musiikki. Ei siis ihme, että leffalle on ehdolla viidessa Oscar-kategoriassa.

Edellä mainitut leffat sopivat mainiosti myös arkipäiviin. Mikäs parempi maanantai-illan pelastus kuin huijattu sunnuntaifiilis.

Ps: Linkit on leffojan trailereihin, mutta suosittelen niiden katsomisessa varovaisuutta (esim. yhden-minuutin-raja on hyvä!), ellet halua juonipaljastuksia.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s