Banaanipehmistä makeannälkään

DSC01185

Banaanipehmis ja -letut ovat olleet yhdenlainen sosiaalisen median ilmiö jo tovin (asiasta esimerkiksi täällä). Ilmiöksi ohjeet ovat päässeet niiden helppouden ja terveellisyyden takia. Pehmikseen ei tarvi muuta kuin jäädytettyä banaania, lettuihin banaania ja kananmunaa. Molempiin on mahdollista käyttää tummuneet banaanit, ja lopputulos on hyvänmakuinen. Uskaltaisin jopa sanoa, että niillä makeanhimo lähtee paremmin kuin naistenlehtien klassisilla ohjeilla ”napostele babyporkkanoita tai käy kävelyllä raikkaassa ulkoilmassa” (ohjeita antaneella ei taida olla kokemusta todellisesta sokeriaddiktiosta). Maitotuotteille ja gluteiinille herkkä vatsa kiittää. Samalla taloyhtiön biojäteastia säästyy turhalta ruokajätteeltä, kun ihmiset kiikuttavat tummuneita, mutta syömäkelpoisia banaaneja vähemmän roskiin.

Itse en ole mikään erityinen lettujen ystävä, mutta banaanipehmikseen olen tykästynyt. Ihan sellaisenaan maku ei ole kovinkaan kiinnostava, mutta pointti onkin, millä vaahdon maustaa. Itse aloitin kokeilut ihan vastikään maapähkinävoilla ja raakasuklaajauholla. Eilen vuorossa olivat pakastetut vadelmat ja tilkkanen vanilja-aromia (kuvassa). Jatkossa ajattelin kokeilla lisätä pehmikseen mm. Bayleysiä, Nutellaa, vaahdotettua kookosmaitoa ja pähkinöitä.

Pehmiksen surruttelu ja etenkin syöminen ovat mukavaa puuhaa! Joskin vaikeroiva blenderimme voi olla asiasta eri mieltä…

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s