Joogaa kotona virtuaaliohjaajan kanssa


DSC01163

Aloitin joogaamisen ”virallisesti” viime kesänä. Aivan loistava harrastus etenkin tämmöiselle tohottajalle. Joogatuntien rauhallinen tahti tyynnyttää stressaantuneen mielen ja antaa keholle voimaa ja joustavuutta. Ainoa haaste on ollut harrastuksen ylläpitäminen niinä hetkinä kun ei jaksa, ei ehdi tai rahat ei riitä jatkuvaan joogasalin jäsenyyteen. Kun yksi kerta jää välistä, jää helposti myös toinen ja kolmaskin – kaikki sen tietävät. Sen pienen ja viattoman itsepetoksen, millä ostetaan arkeen lisää vapaa-aikaa.

Löysin joululomalla loistavan ratkaisun tuohon universaaliin lähtemisen vaikeuteen: YOOGAIA.COM ! Se on verkossa toimiva joogasali, jonne pääset avaamalla tietokoneen ja levittämällä joogamaton olohuoneen lattialle. Kuinka helppoa ja kuukausimaksuiltaan varsin kohtuullista! Yoogaia aloitti toimintansa syksyllä 2013, joten ei ihme, jos et ole vielä ehtinyt kuulla asiasta.

Käytän Yoogaiaa noin 3-4 kertaa viikossa. Suosikkituntini on ehdottomasti Astanga, minkä lisäksi osallistun puolen tunnin mittaiselle kahvakuula-tunnille kerran viikossa sekä Yin ja Hatha-tunneille mahdollisuuksien mukaan. Yoogaian rinnalla käyn vähintään kerran viikossa joogasalilla Astangassa ja/tai Hotjoogassa, sillä vaihtelu on mukavaa. Lisäksi on hyvä välillä tehdä etenkin haastavampia liikkeitä joogaohjaajan välittömässä läheisyydessä, he kun näkevät pienetkin virheet luonnollisesti paremmin kuin virtuaaliohjaaja webbikameran kautta.  Molempi parempi. Yoogaia pitää harrastusta loistavasti yllä arjessa ja joogasalilla saa lisäoppia sekä viiteryhmän harrastukselleen.

DSC01159

Suosittelen Yoogaiaa lämpimästi niin joogan harrastajille kuin ihan vain venyttelyä ja rentoutusta kaipaaville. Tässä muutama vinkki Yoogaian käyttöön:

1. Sinun EI ole pakko avata omaa webbikameraasi, mutta suosittelen sitä lämpimästi. Näkemällä sinut ohjaaja voi antaa korjausohjeita liikkeisiin. Muut joogaajat eivät näe sinua, ainoastaan ohjaaja.

2. Yoogaian käytön voit aloittaa, vaikka et olisi koskaan astunut joogasalille. Mukana on koko joukko helppoja tunteja ja meininki on kaikille avointa ja kannustavaa – kaukana esoteerisestä joogakultista.

3. Läppärin näytöltä ohjaajan tihrustaminen voi olla tuskallista. Itse olen liittänyt läppärin HDMI-piuhalla televisioon, jolloin näen ohjaajan kunnolla ja siinä sivussa näen myös webbikameran kautta itseni ja ovatko liikkeeni suorassa.

4. Omassa olohuoneessa voi olla haaste päästä oikeanlaiseen rentoon joogatunnelmaan. Se voi tulla kullekin eri tavoilla. Itse laitan taustalle iPadista soimaan joogaan sopivaa musiikkia ja tuoksulyhdyn palamaan. Muut kaksijalkaiset on myös hyvä häätää siksi ajaksi huoneesta. Nelijalkaisia en ole tohtinut häätää, ne ovatkin jo tottuneet joogatunteihin singuttelemalla mukana. Ehkä tiibetiläisillä juurilla on osuutta asiaan.

DSC01175

Haaste siis heitetty! Ehkä tavataan Yoogaiassa!

(PS: Juttu ei ole maksettu mainos vaan ihan puhdas henkilökohtainen suositus hauskasta palvelusta.)

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s