Meidän olohuone

Aloitin tovi sitten kotimme esittelyn kertomalla, mikä on parasta keittiössämme. Tänään on vuorossa vastaava valinta olohuoneestamme. Rakkain esine olohuoneessamme on meidän kirjahylly, joka on käytännössä kokoelma noin 150 esineestä. Kirjahylly-seinämä on rönsyinensä todellinen vastakohta minimalismille. Se ei ehkä hivele silmää ja rauhoita mieltä, mutta juuri tuo rönsy ja sen sisältämät lukuisat aikakerrokset tekevät hyllyseinämästä rakkaan.

DSC00956

Kirjahyllyn kaksi keskimmäistä levyä ovat taipuneet kirjojen painosta ja joka välissä on roinaa irstaasta merimiesnukesta Leninin päähän, elefanttifiguureihin, Gorbatsov-maatuskaan ja muuhun tuiki tarpeelliseen. Kirjamäärä on karsiutunut lukuisten muuttojen myötä ja uusi karsintakierros olisi lienee tarpeen, sillä en halua vaihtaa hyllyä suurempaan.

DSC00953

Hyllyn päällä olevat kuivatuista kasveista tehdyt taulut on otettu isäni lapsuusajan kasvikokoelmasta. Joskin tarina kertoo, että isän sijaan ne taisi kerätä ja kuivattaa hänen äitinsä. Hyllyn yläpuolella olevan kauriin pään toimme Pariisista lentokoneen käsimatkatavaroissa. Hyllyn vasemmalla puolella oleva iso pohjoisemman Suomen kartta on hankittu vuosikymmen sitten Oulun VR:n vanhojen toimistokalusteiden huutokaupasta muistaakseni 5 eurolla.

DSC00955

Meidän vakituisten asukkien lisäksi romuhylly on osoittautunut suosituksia etenkin lasten keskuudessa. Olisiko syynä sitten nuo kiehtovat aikakerrokset vai hyllyn kirjoista välittyvä viisaus? Ehkä noilla leluilta näyttävillä koriste-esineillä on myös osuutta asiaan.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s