Saatoin eksyä lankakauppaan…

DSC01070

Käsitöiden harrastamisessa ensisijaisena motiivinani on rakkaus lankoihin ja vastikään myös trikookuituihin. Ihastun ensimmäisena materiaaliin, ostan sitä, ja vasta sitte mietin, mitä materiaalista voisi kenties tehdä. Kaikki varmaan arvaavat, että tekniikan tuloksena kotiin kerääntyy koko joukko kaikenkirjavia rullia ja vyyhtejä. Niitä on hyllyillä, koreissa ja kaapissa.

DSC01123

En ole koskaan katunut suuremmin lankakauppojen impulsio-ostoksiani. Minkä sille mahtaa, lankakaupoissa laahustelu ja pankkikortin vinguttelu on ehkä lempein ja tehokkain ostosterapian muoto, esim. pitkän työviikon jälkeen. Tai liian lyhyiden yöunien. Tai kun lankakauppaan sattui menemään ihan työasioilla – syyksi riittää usein pienikin.Lankakaupoissa on paljon vaihtoehtoja, pääset itse visioimaan lopputuloksia, materiaalit eivät räjäytä budjettia ja ostoksista tulee morkkiksen sijaan tekemisen meininki. Tässä minä ahkera käsillätekijä …

DSC00975

Lankojen ja trikoiden ympäröimänä voi tyytyväisenä odottaa inspiraatiota, joka voi tulla vaikka kesken kymppiuutisten. Ei muuta kuin kokoelmia penkomaan, kyllä sieltä löytyy aina tarvittavat tykötarpeet uuteen projektiin. Vasta trikookuitu-villityksen myötä huomasin, että harkinta voisi olla toisinaan tarpeen. Pienet lankarullat eivät kerrasta ahtauta askartelunurkkausta, mutta toisin on isojen trikoovyyhtien kanssa. Niitä kun säilyttää viikon sohvankarmilla, toisen nojatuoli selkänojalla ja pari päivää koirien pedin reunalla, saattaa kanssa-asujilta tulla palautetta, tyyliin: ”Minne nuo läjät on menossa?”

Niinpä olen ryhtynyt harkitsemaan varovaista lankakauppalakkoa. Näin tammikuun lopulla sana lakko kuulostaa jo varsin kuluneelta ja masentavalta, niinpä asiaa on hyvä sulatella hetkisen. Ainakin siihen asti, että ehdin hakea lisää herkullista neonpinkkiä trikookuitua ja vierailla Viiniä&villasukkia-tovereiden kanssa Tallinnan Karnaluks-käsityötukussa, ja ja…

Miten olisi oikea lankakauppalakko? Varastojen tyhjennys? Yksi rulla yhden käytetyn tilalle -periaate? Onko kohtalotovereita?

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”Saatoin eksyä lankakauppaan…

  1. Paluuviite: Tallinna & Karnaluks | Well shit at least you tried

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s