Kärsimysnäytelmänä Orkney-villatakki

DSC01081

Tänään esittelen teille ikuisuusprojektin nimellä kulkevan villatakkini, jota ei tosin villatakiksi vielä tunnistaisi. Uhkailin, että saisin selkäosan tällä viikolla valmiiksi. Villatakin etenemisestä voin sanoa tässä vaiheessa vain sen, että virkattuja koreja on ilmaantunut mystisesti lisää. Toisin sanoen villatakki on edelleen odotellut vuoroaan. Torstaina tartuin siihen hetkeksi, mutta jo parin kierroksen jälkeen tuli BLAAH, ja siirsin työn sivuun. Ehkä tekeleen esittely täällä blogissa toisi potkua sen valmistumiselle. Hyvin todennäköisesti ei.

DSC01085

Villatakin ohje on lankamerkki Rowanin ja lankana on merkin hurmaava Felted Tweed. Ohjeen nimi on Orkney  ja se löytyy lankamerkin julkaisusta Rowan Knitting & Crochet Magazine 52 sekä suomennettuna Suuresta Käsityölehdestä, numeroa en harmikseni muista. Villatakissa on 13 väriä ja kuvio vaihtuu erittäin tiheästi. Ja kuvion neulominen nurjalta puolelta, se on eittämättä yksi käsitöiden tekemisen antikliimaksi. Kaiken kaikkiaan villatakin neulominen vaatii siis erityistä keskittymistä ja minulla näyttää olevan sitä varsin harvakseltaan.

DSC01080

Mikä siis avuksi? Miten saada potkua liian työlään neuletyön loppuusaattamiseen? Joka päivä muutama kierros, vaikka väkisin? Palkinto takakappaleen valmistumisen jälkeen ja säännöllisesti siitä lähtien, muiden osien valmistuttua? Lahjonnan sijaan rangaistukset? Työn delegointi? Vertaistuki ja vierihoito? Vai tekeleen piilottaminen lankakorin pohjalla ja asiasta vaikeneminen?

Ehkä joudun vain nöyrästi tarttumaan pyöröpuikkoihini, lopettamaan voivottelu ja ryhtymään hommin!

Advertisements

7 kommenttia artikkeliin ”Kärsimysnäytelmänä Orkney-villatakki

  1. Ihana villatakki! Kieltamatta tyolas. Mika hoppu se On toisaalta valmiiksi saada? Nauti siita tekemisesta, sehan siina on ideana, muuten sie kavisit ostaan Sen villatakin. Neulo pari rivia per paiva ettei unohu Ja tee helppoja projekteja valissa, sit ku helpot kay tylsaksi ni kiva tehda tapas haastavaa neuletta. Muista myos paatella langanpatkia valissa ettei oo lopuksi niin kova homma.

    • Ohan tuo jo seissyt, että sen suhteen olisi kiva nähdä jotain edistystä. Mutta aikataulut tekee hommasta entistä työläämmän tuntuisen. Niinpä aloitan vähän-päivässä-rutiinin heti huomenna 😉

  2. En kannata väkisin tekemistä, se on nopein tapa leipääntyä koko hommaan lopullisesti. Ehkä sen pari riviä voi sinnitellä per päivä, mutta pääpaino ehdottomasti niissä projekteissa, jotka kiinnostaa ja antaa iloa, Orkneyn aika on joskus myöhemmin.

  3. Paluuviite: Projektinhallintaa | Well shit at least you tried

  4. Paluuviite: Voihan villapaita | Well shit at least you tried

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s