Neulontaideoita etsimässä

DSC00998

Kun käsityövillitys on meneillään, tulee ideoita haettua vähän kaikkialta – osittain alitajuisesti. Idea sukkien kuviosta voi tarttua vaatekaupan sukkaosastolla, vanhasta villapaidasta tai Pinterestin kuvavirrasta. Tarkempia neulontaohjeita tulee useimmiten etsittyä painetuista julkaisuista. Jos ideat on vähissä, käännyn yleensä seuraavien lähteiden puoleen:

– Kotona minulla on muutama neulontakirja, kuvassa oleva on niistä ylivoimaisesti vanhin. Tai kysymyksessä on itse asiassa kansio. Löysin sen nuorena kirpputorilta ja se on pysynyt yhtenä kirjahyllyn vakiovarusteena siitä lähtien (osittain myös siitä syystä, että se pitelee kirjojen painosta uhkaavasti taipuvaa ylintä hyllyä suorassa). Kansiosta löytyy koomisia kasarivillapaitoja, mutta myös muutamia hyviä perusohjeita sekä hyviä piirroskuvin varustettuja ohjeita palmikkoneuleen teosta langankiertoihin ja lisäyksiin.

– Käsityölehdistä Novita ja Suuri Käsityölehti sisältävät toisinaan hyviä ohjeita. Esim. aikaisemmin esittelemäni sormikkaat on tehty Suuren Käsityölehden ohjeella ja hyllyssäni on edelleen Novitan Sukkalehti, jonka pariin olen kääntynyt kerta toisensa jälkeen.

–  Neulonta- ja virkkausyhteisö Ravelry on todellinen neulontaohjeiden aarreaitta! Sen käyttäminen vaatii kirjautumisen, mikä onnistuu muutamassa minuutissa. Ravelryssä on hyvä hakumahdollisuus ohjeille, voit halutessasi valita vain ilmaiset ohjeet. Maksulliset ohjeet ovat pääsääntöisesti todella halpoja. Muutaman ohjeen olen jo Ravelrystä ladannut ilmaiseksi ja ostanut, mutta ne odottavat sitä erityistä päivää, jolloin päätän ryhtyä opettelemaan englanninkielisten neuleohjeiden lukemista. Yksi englanninkielisestä ohjeesta työllä ja suurella tuskalla tehty raglan-villatakki aiheutti vuosia sitten traumat, joista en ole vieläkään päässyt eroon. Mutta kyllä se päivä vielä koittaa!

Pinterestistä on mahdollista löytää loputon määrä neuleideoita ja linkkejä sivuille, joista löytyy varsinaiset ohjeet. Pinterestin kautta löysin myös Ravelryn ohjeisiin. Paras tapa kahlata Pinterestiä on löytää omaa makuasi lähellä olevat käyttäjät ja ryhtyä seuraamaan heidän ”pinnauksia”, nastauksia, miten se nyt sanotaan. Pinterest on paras keksintö sitten Instagramin!

– Kirjakauppoihin on viime aikoina tullut monia persoonallisia ja raikkaita käsityökirjoja, hyvänä esimerkkinä Molla Millsin Virkkuri-kirja, josta kerroin aikaisemmin. Olen kirjaston varausjonossa tällä hetkellä kirjoille Lankaleikki ja Kerällä.

– Käsityöblogit. Ja tämä on kenttä, jossa olen vielä kartoitusasteella, otan siis ilolla vinkkejä vastaan! Tällä hetkellä luen vain kahta käsitöihin keskittyviä blogia: Fringe Association ja tuoreimpana löytönä Viimeinen silmukka.

Mistä sinä saat käsityöideasi?

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s