Virkkaa ite!

20140103-190637.jpg

Syy Noodles-trikookuteen ostamiseen ei löydy tähtien asennosta tai vuodenvaihteen erityisestä ambienssista. Syy löytyy Molla Millsin Virkkuri-kirjasta. Ostin kirjan siskoni kannustamana Helsingin Kirjamessuilta tänä syksynä ja jonkin aikaa ehdin jo epäillä, että se jäisi kirjahyllyn koskemattomaksi koristeeksi. Itseni kiusaksi en etsinyt sille hyvää paikkaa muiden kirjojen lomasta vaan jätin sen tarkoituksella lojumaan olohuoneen pöydälle muistuttamaan itsestään. Ja niin se hiipi alitajuntaani kummallisena virkkausuhmana.

Virkkaus on yksi niistä asioista, joita olen onnistuneesti vältellyt sitten peruskoulun. Itse asiassa minulla ei ole mitään muistikuvaa virkkasinko koulussakaan. Jos virkkasin, se oli todennäköisesti jotain varsin masentavan rumaa kuten patalappu. Sen tiedän, että mitään järisyttävää sen oppiminen ei tuonut mukanaan. Virkkaus vaikutti tylsältä ja vähän mummomaiselta touhulta. Patalappuja ja virkattuja kukkakuvioisia päiväpeitteitä – kellä kiinnostaa.

Molla Mills on keskeinen hahmo, joka päivitti minun (ja varmasti monen muunkin) käsityksen virkkauksesta. Virkkurissa esitetyt ja ohjeistetut työt ovat kaikkea muuta kuin nuhjuisia ja mummomaisia. Etsin eräänä päivänä kirjan helpoimman näköisen ohjeen, vedin keuhkoihin ilmaa, toivoin parasta ja tartuin koukkuun! Ryhdyin virkkaamaan päällistä HDMI-adapterille ja näky oli kamala. En tiennyt miten sormet toimisivat luontevasti virkatessa. Onneksi johto oli lyhyin, mitä talosta löytyi, sillä ensimmäisessä virkkaushaasteessa mukavaa oli ainoastaan viimeistely. Pidin kuitenkin lopputuloksesta ja päällystin pari päivää myöhemmin toisen johdon. Kivaa se ei ollut vieläkään, mutta ainakin minulla oli kaksi sievää johtoa homman jälkeen.

Noodles-trikookuitujen hauskan värikirjon nähdessäni päätin, että virkkaushaaste voisi vielä jatkua. Tarkoituksena olisi esitellä tulokset loppiaiseen mennessä. Katsotaan miten käy. Yksi vaihtoehto on, että vaikenen asian kuoliaaksi ja lahjoitan trikookuidut jollekin paremmalle virkkurille. Jos tuloksia ei ala kuulua, voi trikoon ottajaksi ilmoittautua.

20140103-185524.jpg

Advertisements

7 kommenttia artikkeliin ”Virkkaa ite!

  1. Mä sain (toivottuani) Virkkurin joululahjaksi. Niin ihana kirja! Oon jäänyt ihan virkkauskoukkuun. 🙂 Mulla tosin on positiivisia kokemuksia runsaasti virkkaamisesta, se on aina ollut lähempänä mun sydäntä kuin neulominen. Virkkuri. ❤

    • Joo hommassa on selkeästi kaksi koulukuntaa, puikkojen kilisyttäjät ja virkkurit 🙂 Yritän nyt itse luoda niitä positiivisia kokemuksia, mutta lopulta illan päälle palaan aina puikkojen äärelle. Loppukädessä ihaninta ovat langat, ihan sama millä niitä työstää 🙂

  2. Paluuviite: Lintulaukku | Well shit at least you tried

  3. Oliko vaikeaa? Mäkin olen meinannut testata tuota johtojen päälle virkkausta. Mun virkkaustaidot vaan on olemattomat.

    • Ei ollu vaikeaa yhtään, aluksi sormet oli jäykkänä koukun kanssa ja tuntu tuskaselta koukata lankaa mut nopeasti siihen tottu 🙂

  4. Paluuviite: Neulontaideoita etsimässä | Well shit at least you tried

  5. Paluuviite: Molla Mills teki sen taas | Well shit at least you tried

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s