Värkkäysnurkka

20140103-105710.jpg

Vuoden 2013 paras joululahja oli oma värkkäysnurkka, työkaverini sanoja lainaten Woman Cave! Ehdin haaveilla siitä pitkään ja nyt kun se on vihdoin toteutunut, kököttelen siinä tyytyväisenä päivittäin.

Alkuperäisenä ajatuksena oli löytää nurkkaukseen huutokaupasta vanha kapea lipastopöytä, joka imisi sisäänsä paljon roinaa ja jonka pöytätaso kestäisi ompelukoneen jyrrytyksen. Yksi täydellinen pöytä meni sivu suun Helanderin huutokaupassa ja sen jälkeen kaikki muut olivat joko liian isoja tai muuten vain huonoja. Epätoivon partaalla ehdotin miehelleni, että jos hän tekisi minulle pöydän joululahjaksi. Ehdotin, eli suostuttelin, anelin ja viukutin. Lopulta vastaus oli kyllä ja matka vei rautakauppaan!

Pöytä oli miehellekin ensimmäinen itsetekemä, mutta mielestäni siitä tuli juuri sellainen kuin halusin! Hyllyratkaisua etsin aikani, kunnes näin Sörnäisten Moko Marketissa naruilla ripustetun hyllyn ja päätimme tehdä samankaltaisen. Hyllyn hamppuköysien kiinnittäminen vanhoihin kanankakka-seiniin sisälsi monta jännitysmomenttia, päätyen siihen, että seinässä oli nyrkin kokoinen reikä. Vanha seinä vain mureni alta kun proppua ja koukkua laitettiin paikalle. Tilanne vaati muutaman ärräpään, uutta kipsiä, tasoitetta ja maalia, mutta lopulta hylly oli seinässä. Onni on, että hylly vaati vain kaksi koukkua! En uskalla edes ajatella mikä draamankaari olisi ollut käsillä, jos olisimme päätyneet erillisiin irtohyllyihin, joista jokaisen kiinnittämiseen olisi mennyt 2-4 ruuvia. Vanha talo ja jännittävät seinät.

Värkkäysnurkkaus valmistui joulukuun alussa ja kuten kuvasta näkyy, se täyttyi heti langoilla, puikoilla ja sekavalla joukolla meneillään olevia projekteja. Etätyöpäivinä nurkkaus taipuu täydellisesti työpisteeksi. Työläppäri ei ole kuitenkaan pöydän vakiovarustusta, sillä nurkkaus on pääasiassa vapaa-ajan askarteluja, kokeiluja ja lankaleikkejä varten.

Tänään on viimeinen joululomapäivä ja tarkoitus olisi saada mahdollisimman monta pöydällä olevista projekteista valmiiksi. Eli puikot heilumaan!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s